Постинг
03.12.2011 18:40 -
ЛОЗОВИ САРМИЧКИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 500гр. кайма;
- 50-60 лозови листа;
- 50-60 гр./кафяна чашка/ ориз;
- 50-60 гр./ кафяна чашка/ булгур;
- олио;
- глава лук, парче праз;
- каф.чашка домати от консерва;
- бульонче, чер пипер,
- червен пипер, копър,
- чубрица, магданоз
- и всичко друго, което ви харесва.
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме си на ситно лука и праза и ги задушаваме на тих огън.
Към тях прибавяме измитите и отцедени ориз и булгур.
Задушаваме като прибавяме по малко топла вода докато оризът набъбне.
В голяма купа слагаме каймата и всички подправки, изсипваме и ориза.
Към готовата смес сипваме и 2-3 лъжици олио. Разбъркваме добре.
Следва най-трудоемката операция-завиването на сармичките.
Аз вече имам машинка за сармички. Все още не мога да използвам всички функции в нея, но стават еднакви като войници.
И накрая разбира се варим в тенджера под налягане.
На дъното и се слага решетка, за да не залепват, нареждат се сармичките, затискат се с чиния. Заливат се с гореща вода, докато се покрият.
Варят се около 30 минути след завирането.
Консумираме с удоволствие с кисело мляко или сос.
Следващ постинг
Предишен постинг
Търсене