Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2011 18:40 - ЛОЗОВИ САРМИЧКИ
Автор: zadoma Категория: Рецепти   
Прочетен: 4039 Коментари: 2 Гласове:
3



image

 НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • 500гр. кайма;
  • 50-60 лозови листа;
  • 50-60 гр./кафяна чашка/ ориз;
  • 50-60 гр./ кафяна чашка/ булгур;
  • олио;
  • глава лук, парче праз;
  • каф.чашка домати от консерва;
  ПОДПРАВКИ:
  • бульонче, чер пипер,
  • червен пипер, копър,
  • чубрица, магданоз
  • и всичко друго, което ви харесва.

ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме си на ситно лука и праза и ги задушаваме на тих огън.
Към тях прибавяме измитите и отцедени ориз и булгур.
Задушаваме като прибавяме по малко топла вода докато оризът набъбне.
В голяма купа слагаме каймата и всички подправки, изсипваме и ориза.
Към готовата смес сипваме и 2-3 лъжици олио. Разбъркваме добре.
Следва най-трудоемката операция-завиването на сармичките.
Аз вече имам машинка за сармички. Все още не мога да използвам всички функции в нея, но стават еднакви като войници.
И накрая разбира се варим в тенджера под налягане.
На дъното и се слага решетка, за да не залепват, нареждат се сармичките, затискат се с чиния. Заливат се с гореща вода, докато се покрият.
 Варят се  около 30 минути след завирането.
Консумираме с удоволствие с кисело мляко или сос.



Гласувай:
3



1. vandela007 - Още малко и зелето в бидона ще е го...
05.12.2011 11:12
Още малко и зелето в бидона ще е готово. Нали може да сложа същата плънка за зелеви сармички?
цитирай
2. анонимен - Можеш да сложиш същата плънка без да ...
05.12.2011 18:52
Можеш да сложиш същата плънка без да задушаваш ориза.
Виж другата рецепта за зелевите сармички.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zadoma
Категория: Хоби
Прочетен: 274707
Постинги: 34
Коментари: 95
Гласове: 47
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930