Постинг
03.12.2011 18:24 -
ЧУШКИ и ЗЕЛЕВИ САРМИЧКИ
ПРОДУКТИ:
- 500гр. кайма;
- чушки за пълнене- замразени във фризер или сушени;
- 60-70 гр. /каф. чашка/ ориз;
- 60-70гр. /каф. чашка/ булгур;
- глава лук, парче праз;
- зелеви листа от кисела зелка;
- каф.чашка домати от консерва;
- олио;
- червен пипер, чер пипер;
- чубрица, магданоз;
- бульонче и други подправки каквито ви харесват.
ПРИГОТВЯНЕ:
В голяма купа си смесваме каймата с подправките, ориза, нарязаният лук и сипваме 3-4 лъжици олио. Разбъркваме до получаване на еднородна смес.
Отделяме си зелев лист и си оформяме с помощта на ножица за пиле правоъгълен лист. Завиваме си неголеми сармички, които слагаме върху решетка в тенджерата под налягане. Пълним си чушките. Като направим сармичките и чушките заливаме с гореща вода да се покрият и покриваме с чиния.
Правим само сармички или само чушки или заедно според продуктите.
Варим 35-45 минути след завирането.
Консумираме с удоволствие и с винце!
Няма коментари
Търсене